Logo

 vrouw web

Eveline

We leven in een interessante tijd. Technologische ontwikkelingen gaan snel en hebben een grote impact op ons dagelijks leven. Toen ik begon met studeren in Wageningen in 1985, maakte ik voor het eerst kennis met een computer. Toen ik na 5 jaar ontwikkelingswerk in Tanzania in1997 terugkwam naar Nederland, begonnen e-mail en internet een plek te veroveren in ons werk. Nu is ons leven onvoorstelbaar zonder mobiel internet, ontstaan er gratis digitale universiteiten en is het eind van al die veranderingen nog lang niet in zicht.

Het contact van de overheid met burgers verandert: digitale dienstverlening, maar ook meer mogelijkheden voor burgerparticipatie bij beleidsontwikkeling. De impact die deze ontwikkelingen op organisaties heeft vind ik fascinerend. De meeste grote overheidsorganisaties zijn nog steeds ingericht als machinebureaucratie, terwijl we in een netwerk- en informatiesamenleving leven. Nieuwe manieren van samenwerken -digitaal, over grenzen van organisaties heen, tijd- en plaats-onafhankelijk- vragen om resultaatgerichte aansturing. Van medewerkers vraagt het verantwoordelijkheid en ondernemerschap. Ik werk graag in de dynamiek van die verandering.

Ikzelf ben geen ‘early-adaptor’; ik loop niet voorop in de technologische ontwikkeling. En dat helpt bij het slaan van bruggen, het verbinden van de vernieuwers met de reguliere organisatie, bij het doorvoeren van veranderingen. Zowel vanuit mijn studie (cultuurtechniek) als werkervaring (digitaliseringstrajecten, procesoptimalisatie) heb ik ervaring met technologische ontwikkeling en de impact daarvan op organisaties. De combinatie met ervaring op HRM-gebied geeft me inzicht in de menselijke component van verandertrajecten. Mijn ervaring ligt binnen de overheid zowel in de beleidskolom als in de bedrijfsvoering, zowel adviseur als manager. Ik ben goed in staat om vanuit een organisatieanalyse, visie en strategie te (helpen) formuleren en die vervolgens te operationaliseren in concrete stappen en actieplannen. Ook hier is het slaan van bruggen tussen de visievormers en de uitvoering mijn sterke kant. In mijn manier van werken combineer ik koersvastheid en doorzettingsvermogen met geduld. Ik werk graag richting een hoger, langer termijn gesteld doel en gedeeld belang en weet daarmee tegenslagen op korte termijn te relativeren en teamgenoten te enthousiasmeren.

        Mijn specialiteiten

  • Organisatieontwikkeling en cultuurverandering
  • HRM
  • Reorganiseren
  • Interim management
  • Digitalisering

 

Neem contact met mij op
emaillinkedintelefoontel

Facebook

Twitter