Logo

Ruud web

Jan

Hoe geef je richting aan complexe en steeds meer met elkaar verweven vraagstukken, terwijl je ‘span of control’ groter wordt, de middelen die je tot je beschikking hebt kleiner en het veld waarin je opereert versplintert? Wat doe je als ogenschijnlijk goed functionerende processen opeens een politiek risico vormen? En hoe grijp je in als de samenwerking binnen en tussen organisaties hapert en jij op te grote afstand staat om de vinger op de zere plek te kunnen leggen?

Als adviseur heb ik geleerd dat er geen standaardantwoorden zijn en dat het antwoord niet automatisch in nieuwe managementtheorieën of trends gevonden kan worden. Het gaat om maatwerk en maatvoering.

Ik geloof in co-creatie en partnerschap, ook als adviseur. Als voormalig directeur, met 25 jaar ervaring in de publieke sector, kan ik me goed verplaatsen in de positie van mijn opdrachtgevers. Mijn aanpak begint met een grondige analyse van wat er wordt nagestreefd, wat er speelt en wie er toe doet. Ik kan snel tot de kern doordringen, de knoop ontwarren, de situatie objectiveren en inhoudelijke en organisatorische opties in beeld te brengen en helpen bij het maken van de juiste afwegingen. De analyse komt tot stand door dialoog. Ik wil begrijpen waar mensen mee bezig zijn en wat hen drijft en hindert. Ik luister, kijk en geef terug. Daarbij heb ik voortdurend oog voor het verleden en gevoel voor relaties. Omdat mensen zich hierdoor gehoord en serieus genomen voelen vormt mijn aanwezigheid al een begin van draagvlak.

Mijn ervaring, de rust die ik uitstraal en de humor die ik inbreng maken dat ik ook regelmatig word (terug)gevraagd in de rol van (team)coach of sparringpartner. En dat doe ik met veel plezier!

       

Neem contact met mij op
emaillinkedintelefoontel

Facebook

Twitter