Logo

rens web

Rens

De tijden van life-time employment bij een werkgever, die zorgde voor een toekomst en veilige haven, zijn definitief voorbij. Managers, bestuurders en professionals zijn zelf verantwoordelijk voor hun carrière en hun ontwikkeling. Zij zullen hun eigen ontwikkeling en carrière moeten ‘managen’ en naar zichzelf leren kijken als een ‘personal brand’ dat op de markt gezet moet worden. Zowel werkgevers als werknemers in de publieke sector worstelen met deze verandering. Werkgevers moeten als gevolg van gewijzigd beleid en minder middelen kritischer kijken naar het potentieel van hun Human Capital en medewerkers worden daarmee geconfronteerd. Kortom: ontwikkelingen die een nieuwe attitude van professionals en overheidsorganisaties noodzakelijk maakt.

De afgelopen twintig jaar heb ik – altijd binnen de context van de publieke sector – gewerkt als bestuurs- en beleidsadviseur, projectmanager en organisatie-adviseur. De laatste jaren werk ik hoofdzakelijk als coach. Ik begeleidde managers en bestuurders op inhoudelijke beleidsdossiers en merkte dat ik mij meer en meer vragen ging stellen als: maar wat gebeurt hier nou echt?

‘Alles wat je denkt keer het om’ (Paul Arden)

We zitten vaak vast, laten ons sturen in denkpatronen en overtuigingen die bij ons horen en die we als de waarheid koesteren. Mijn benadering is: laat het los! Keer het om! Als coach en adviseur draag ik nieuwe perspectieven aan die dwingen om het vertouwde los te laten en de wereld eens anders te bekijken.

Mijn passie en mijn kracht ligt bij de mens en de mens in de organisatie. Ik ben deskundig in de ‘onderstroom’ in organisaties. Geschoold als filosoof heb ik geleerd om eigenwijs te durven zijn en te vertrouwen op mijn eigen oordeel en observatievermogen. Deze waarde draag ik met mij mee en geef ik graag door. Vragen stellen is mijn voertuig. Antwoorden zijn er al genoeg. Door vragen te stellen en stil te staan bij juist datgene wat zo vanzelfsprekend lijkt, gaan mensen zelf denken en ontstaat een nieuw perspectief waardoor de wereld nooit meer zo is als hij was. Inspiratiebron voor mij is het geloof dat mensen bergen kunnen verzetten als zij hun eigen kracht en ambities kennen en de regie nemen.

        Mijn specialiteiten

  • Mobiliteit
  • HRM
  • Carrière coaching
  • Persoonlijke coaching
  • Loopbaaninterventies

Neem contact met mij op
emaillinkedintelefoontel

 

Geaccrediteerd Senior Practitioner® door NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches)

 

Facebook

Twitter